Mød de nye bestyrelsesmedlemmer for 2020/2021

Velkommen i bestyrelsen, Nina Scheel (valgt som kasserer), Amalie Noer Rasmussen, Annika Isfeldt, Astrid Boe Huttel, Ditte Marie Bjerregaard Mose, Fiona Mossman, Helen Ali, Henriette Kabell, Julie Nielsen og Therese Thorstholm. Her på siden får du lejlighed til at ‘møde’ de nye, dygtige bestyrelsesmedlemmer. Kig med og se, hvad de hver især brænder for. 

MØD BESTYRELSEN | THERESE KJELLERUP THORSTHOLM

HVEM ER JEG?

Som brugerkonsulent hos sundhed.dk er det mit primære formål at sikre, at vi imødekommer borgere og sundhedsfagliges behov, når vi udvikler digitale løsninger til sundhedsvæsenet i Danmark. Jeg brænder både for at gøre en forskel for de 3,9 millioner besøg, der er på sundhed.dk hver måned, og så brænder jeg for at skabe en brugerdrevet kultur i organisationen.

HVORFOR BESTYRELSESMEDLEM?

Som antropolog kan man altid blive klogere – på sin faglighed, via sit netværk og på nye vidensområder. Det er essentielt at have et stærkt netværk for antropologer i Danmark, hvor vi kan udveksle viden og samarbejde på tværs af faglige områder.

HVAD ER DET NÆSTE?

Jeg ser frem til at få flere medlemmer med ombord og brede budskabet om, hvordan antropologien bidrager til forskning og erhvervsliv i Danmark og udlandet.

MØD BESTYRELSEN | ASTRID BOE HUTTEL

HVEM ER JEG?

Jeg studerer antropologi på kandidaten på Københavns Universitet og er (hvis alt går efter planen) færdiguddannet antropolog til januar 2022.

HVORFOR BESTYRELSESMEDLEM?

Jeg synes, det kunne være sjovt at være med til at formidle antropologisk viden på kreative måder og så synes jeg, det lød rigtig hyggeligt og spændende at få lov at være med i et fællesskab, hvor antropologien er i fokus.

HVAD ER DET NÆSTE?

Jeg ser frem til, at prøve kræfter af med forenings lydside og være med til at lave nogle fede podcasts.

MØD BESTYRELSEN | FIONA MOSSMAN

HVEM ER JEG?

Jeg er igang med min kandidat i antropologi på Københavns Universitet. Indenfor antropologien er jeg enormt interesseret i migration, etnicitet og køn og er ved at planlægge mit feltarbejde i Canada til næste år om migrantkvinders oplevelser af integration. Derudover er jeg optaget af alt, der har noget med den spansktalende del af verden at gøre.

HVORFOR BESTYRELSESMEDLEM?

Jeg er meget interesseret i at være en del af et fællesskab sammen med andre antropologer i Danmark på tværs af erfaringer og interesseområder. Derudover vil jeg gerne blive klogere på, hvordan antropologien kan bidrage til samfundet og hvordan antropologisk viden kan nå ud til et bredere publikum.

HVAD ER DET NÆSTE?

Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af bestyrelsen, planlægge spændende og lærerige aktiviteter og ikke mindst lære de andre bestyrelsesmedlemmer at kende! Derudover bliver det spændende at arbejde med lyd og podcasts.

MØD BESTYRELSEN | NINA SCHEEL

HVEM ER JEG?

Jeg er selvstændig antropolog og konsulent. Jeg hjælper private og offentlige organisationer med at blive klogere på og skabe positiv forandring for de mennesker de påvirker; borgere, brugere, kunder, medarbejdere og patienter. Jeg arbejder bredt på tværs af brancher og tematikker men altid med den antropologiske undersøgende tilgang. Jeg er p.t. særligt nysgerrig på det, der sker mellem mennesker, teknologi og materialitet.

HVORFOR BESTYRELSESMEDLEM?

For at være med til at samle antropologer på tværs af interessefelter og beskæftigelse og inspirere hinanden og omverdenen til, hvad antropologien kan bidrage med. Og så vil jeg også gerne udvide mit antropologfaglige netværk og være med til at skabe glæde ved faget.

HVAD ER DET NÆSTE?

Jeg vil gerne være med til at binde bånd mellem universitetet og erhvervslivet og inspirere studerende og virksomheder til, hvordan antropologien kan skabe værdi og være med til at løse de udfordringer verden står overfor. Som ny kasserer vil jeg fortsætte min forgængers gode arbejde med økonomisk overblik, så vi fremover også kan lave mange gode aktiviteter.

MØD BESTYRELSEN | HENRIETTE KABELL CHRISTENSEN

HVEM ER JEG?

Med en tværfaglig akademisk baggrund i teknoantropologi og afrikastudier, har jeg en særlig interesse i krydsfeltet mellem samfund, menneske og teknologi. De sidste fire år har jeg boet og arbejdet i Skotland, primært med social research og performance assessments af FN-organisationer indenfor international udvikling. I dag arbejder jeg som researcher, for ingeniør- og design-, og rådgivningsvirksomheden AFRY i København, med fokus på antropologisk research til humanistisk strategi udvikling og rådgivning.

HVORFOR BESTYRELSESMEDLEM?

Min motivation for at være bestyrelsesmedlem handler om, at arbejde langsigtet, strategisk og udviklingsorienteret i bestyrelsen. Derudover er det motiverende at møde andre antropologer og etablere netværk med mennesker der deler faglige interesseområder.

HVAD ER DET NÆSTE?

Udover at skabe netværk mellem antropologer, vil jeg gerne bidrage til at bygge bro mellem erhvervslivet og antropologer, med henblik på jobskabelse ved at fremhæve hvordan antropologi kan skabe værdi i en forretningssammenhæng.

MØD BESTYRELSEN | DITTE BJERREGAARD

HVEM ER JEG?

Jeg er uddannet antropolog og arbejder til dagligt i organisationen Center for Magtanalyse. Vi arbejder på at kortlægge og adressere vold i Danmark.

HVORFOR BESTYRELSESMEDLEM?

Et antropologisk fællesskab er guld værd. Jeg føler mig meget inspireret når jeg kigger på mine antropologiske fagfæller fordi vi laver så mange forskellige ting og har taget uddannelsen i mange retninger.

HVAD ER DET NÆSTE?

I antropologforeningen vil jeg være med til at sætte fokus på køn, vold og magt. Jeg håber på at kunne inspirere andre antropologer til at tage deres uddannelser i kreative retninger.

MØD BESTYRELSEN | ANNIKA ISFELDT

HVEM ER JEG?

Jeg er uddannet filosof og antropolog fra KU, og i øjeblikket er jeg videnskabelig assistent ved SODAS, som også ligger på KU. Her laver jeg et netnografisk studie (altså et etnografisk studie på nettet) af retorikken i corona- og klimaomstillingen. Derudover kan jeg rigtig godt lide tung og super nørdet teori, og jeg synes, at antropologien er noget helt særligt – den er for mig at se en måde at gå til og tænke over verden.

HVORFOR BESTYRELSESMEDLEM?

Jeg stillede op til bestyrelsen, fordi jeg gerne vil være med til at sætte mit præg på det kreative eksperimentarium, der rummer alle antropologer – uanset grader og beskæftigelser.

HVAD ER DET NÆSTE?

En hel masse meget spændende! Til en start skal jeg være med til at stable Årsmødet 2020 på benene. Og så glæder jeg mig især til at bidrage til at få antropologien ud over stepperne og ind i den offentlige debat. Det skal vi blive bedre til i fællesskab, for antropologien har virkelig meget virkelig vigtigt at bringe.

MØD BESTYRELSEN | JULIE NIELSEN

HVEM ER JEG?

Jeg er uddannet antropolog fra Københavns Universitet og til dagligt arbejder jeg som udviklings- og kommunikationsmedarbejder i foreningen SAVN. Her har jeg antropologien med mig som en vigtig bestanddel, når jeg forsøger at forstå og forandre vilkårene for fængselsindsattes pårørende.

HVORFOR BESTYRELSESMEDLEM?

Jeg stillede op til bestyrelsen, fordi jeg gerne vil være en del af et kreativt antropologisk fællesskab. Jeg håber, at jeg via mit arbejde i antropologforeningen kan være med til at formidle og tage del i samtaler omkring vores fælles faglighed.

HVAD ER DET NÆSTE?

Der kommer helt sikkert til at ske en masse spændende ting i antropologforeningen det næste stykke tid! Hvis corona tillader det, skal jeg være med til at planlægge foreningens årsmøde 2020 og forhåbentlig mange andre spændende arrangementer.

MØD BESTYRELSEN | AMALIE NOER

HVEM ER JEG?

Jeg er uddannet antropolog fra Københavns Universitet. Lige nu arbejder jeg i Erhvervsstyrelsen, hvor jeg hjælper med at administrere uddelingen af hjælpepakker til virksomheder, der er ramt af coronakrisen. Derudover er jeg underviser hos Sex & Samfund, hvor jeg underviser unge i emner som køn, krop og seksualitet. Min antropologi er med mig både på mit arbejde og i min fritid som et særligt perspektiv på verdenen.

HVORFOR BESTYRELSESMEDLEM?

Som nyuddannet antropolog søgte jeg et antropologisk fællesskab, der samtidig gav mig mulighed for at være med til at arbejde for at skabe et fagligt og socialt mødested for andre antropologer. Jeg brænder for at være med til at skabe en antropologisk stemme i offentligheden og udbrede antropologisk viden mere bredt.

HVAD ER DET NÆSTE?

Som nyt bestyrelsesmedlem ønsker jeg bidrage til at gøre foreningens arbejde endnu mere synlig for omverdenen, så flere kan få øjnene op for den antropologiske faglighed. Derudover glæder jeg mig til at komme i gang med at udvikle foreningens lydside med spændende nye podcasts.

MØD BESTYRELSEN | HELEN ALI

HVEM ER JEG?

Jeg er uddannet fra Københavns Universitet. Antropologien har fascineret mig i mange år. Man kan sige at jeg altid har været interesseret i mennesker og verden omkring os, hvordan vi interagerer med hinanden og hvorfor vi træffer beslutninger som vi gør. Jeg er særligt interesseret i at undersøge de forskellige mønstre der resulterer i vores opførsel.

HVORFOR BESTYRELSESMEDLEM?

Jeg er bestyrelsesmedlem fordi jeg gerne vil bidrage til at brede antropologien ud til antropologer og alle dem som er interesseret i det antropologiske felt. Antropologien kan bruges i mange forskellige arbejdsområder, og særligt de private sektorer er begyndt at åbne øjnene op for antropologer og hvad de kan bidrage med. Det er i dag blevet endnu vigtigere at sprede den antropologiske og kulturelle viden.

HVAD ER DET NÆSTE?

Jeg ønsker at bidrage til arrangementer målrettet det private jobmarked, interviews, podcasts og meget mere. Som man siger, kun fantasien sætter grænser. Lyder det spændende? Så synes jeg at du skal melde dig ind i foreningen, følge vores arbejde og bidrage med din viden.

MØD FORENINGENS STUDENTERMEDHJÆLPER | JULIA HAUGAARD

HVEM ER JEG?

Jeg har netop afleveret min bachelor i antropologi på Københavns Universitet. Mig og min makker skrev om marginaliserede borgeres forhold til demokratiske processer i England. Jeg arbejder desuden i psykiatrien, hvor jeg interviewer flygtninge med traumer, som led i et forskningsprojekt der undersøger effekten af forskellige typer behandling. Jeg interesserer mig for det politiske, som et forhold mellem mennesker.

HVORFOR STUDENTERMEDHJÆLPER?

Jeg synes, at foreningens arrangementer har bidraget til mit engagement i studiet, og min glæde for antropologi som akademisk disciplin.

HVAD ER DET NÆSTE?

Jeg ser frem til flere spændende arrangementer og initiativer hvor antropologer kan mødes (fysisk) og dele deres interesser med hinanden.